Česká rumová aukce
Pokračováním potvrzujete, že jste starší 18 let
Vstoupit na web
Aukce skončila 9. 10. 2022 20:00:00

Ron Zacapa Centenario Black label + White label + Special edition

41 500,00 Kč
Cena dopravy: 499,00 Kč (není započteno v aktuální ceně)
1 sleduje


Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.

Značka Zacapa
Destilérie Zacapa
Země Guatemala
Velikost láhve 0,7 l
Vady Obaly i láhve bez vad
Kolek Bez kolku

Tato krásná sada se skládá ze tří lahví Ron Zacapa Centenario První láhev Ron Zacapa Centenario White Label 0,7l, 40% Zacapa White Label Old Edition 2 Medals je extrémně vzácná láhev, která se plnila zhruba do roku 2002. Jde o vydání White Label do roku 2002 kdy získalo ještě pouhé 2 zlaté medaile.

Zacapa Centenario je prémiový rum, jenž byl uveden na trh v roce 1976 jako připomínka stoletého výročí založení východoguatemalského města Zacapa. Láhev je kompletně uložena v obalu petate, tradiční rohoži určené původně na spaní, dosti složitým způsobem spletené z vláken získaných z palmového listí (tento způsob značka opustila a nahradila ho pouhým páskem). Zacapa Centenario je prvním plněním krátce poté, co Lorena Vásquez nastoupila do Industria Licorera de Guatemala v roce 1975 a začala tak budovat jednu z brilantních kariér v odvětví výroby rumu, jež vyvrcholila jejím uvedením do pozice Master Blender.

Druhá láhev Ron Zacapa Centenario Black Label 0,7l, 40% Dražená láhev je z hlediska sběratelského mnohem zajímavější, než by se na první pohled zdálo. Především označení „Black Label“ ve spojení se španělštinou zbytku etikety signalizuje zaměření na jiný trh. Rum byl určen pro Evropu, přesněji pro italské příznivce značky (mimochodem důvod pro snížení obj. procenta alkoholu ze 43 % na 40 %; Italové to rádi slabší.). To nejpodstatnější ovšem lze odvodit z vyobrazení čtyř zlatých medailí získaných v letech 1998 a 2002. Bylo to období, kdy značka Zacapa zářila na každoročním barbadoském International Rum Festivalu (v roce 2000 se výjimečně uskutečnil v Kanadě). A tato láhev - respektive její obsah - byl morálně vzato u toho. Černá etiketa připomíná, že větší podíl „várky“ se vyvíjel v sudech po sherry. Krátce: vzácný sběratelský kousek, jehož cena nebude přešlapovat na místě. Bezpochyby.

Třetí láhev Ron Zacapa Centenario Special Edition 0,7l, 45% Rum se vyznačuje 45 % obj. alkoholu. O počtu láhví můžeme spekulovat. Označení Straight from the Cask je třeba rozumět tak, že rum byl lahvován z jednoho sudu. Vzhledem k tomu, že destiláty se sud od sudu vyvíjejí poněkud odlišně, je plnění „z jednoho sudu“ v rámci značky skutečně originální. Uvedené plnění je v současné době prakticky nedostupné a dražená láhev Ron Zacapa Centenario Special Edition Straight from the Cask může být cenným obohacením každé sbírky.

Zatím nikdo nepřihodil.