Česká rumová aukce
Pokračováním potvrzujete, že jste starší 18 let
Vstoupit na web
Aukce skončila 28. 4. 2024 20:00:00

VELIER FOURSQUARE 2005 MAGNUM SERIES #1 / ELLIOTT ERWITT - MAGNUM 1,5L VERZE

12 999,00 Kč
Cena dopravy: 399,00 Kč (není započteno v aktuální ceně)
3 sledují


Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.

Značka Velier
Stáří 16 let
Destilérie Foursquare
Země Barbados
Síla 61,0 %
Velikost láhve 1,5 l
Kolek Bez kolku

Update: Elliott Erwitt již bohužel nežije a připravuje se druhá série této edice. Toto byla jediná a poslední edice s tímto skvělým fotografem. Tato lahev a edice je jedna z opravdu nejzajímavějších a je pro to několik důvodů, které se dozvíte v bodech níže. Sklenička na fotce je pouze ilustrační pro představu, jak moc obrovská je krabice s lahví. Poslední aukce na rumauctionner šla lahev včetně poplatků a dopravy cca za 830 euro = 20 000 Kč. Na začátek je třeba uvést, že se jedná o obrovského macka - verze 1,5 litru.

Když se mi tato obrovská krabice a lahev dostala do ruky, tak jsem byl naprosto unešen. Jak je člověk zvyklý na 0,7 lahve, tohle vás opravdu ohromí, je to absolutní krása. Proč je tato lahev a samotná edice speciální? - Spojení umění a investičního rumu - takových projektů napočítáme na prstech jedné ruky - Elliott Erwitt je jeden z nejznáměšjích fotografů na světě, je mu 94 let !

Neuvěřitelné, jedná se o legendu - Je připravena již druhá série, první naroste na hodnotě, ale pozor druhá série už nebude s Elilottem Erwittem - Foursquare je jednoznačně nejcennější z této celé edice a obecně spojení Velier a Foursquare je všech edicích číslo 1. Další info: Tenhle rum je unikátní nejen svým obsahem, ale také etiketou. Foursquare 2005 Velier 16 Year Old Magnum Series #1 Elliott Erwitt vznikl ve spolupráci s LMDW v roce 2021. Rum byl destilovaný v roce 2005 a po 16letém zrání lahvován ve společnosti Velier. Na lahvi je fotografie, kterou legendární fotograf Elliott Erwitt pořídil v roce 1970 u Památníku míru v Hirošimě. Jedná se o láhev z první série nové řady Magnum od Velier, která bude vznikat ve spolupráci s agenturou Magnum Photos, jíž byl Eliott Erwitt prezidentem.

Tato velmi limitovaná lahev se bude krásně vyjímat v jakékoliv sbírce a do budoucna bude také velmi dobrou investicí.

Zatím nikdo nepřihodil.