Česká rumová aukce
Pokračováním potvrzujete, že jste starší 18 let
Vstoupit na web
Aukce skončila 21. 5. 2023 20:00:00

Velier Hampden HES LMDW 5th Anniversary 3yo 1,5 litru

6 199,00 Kč
Cena dopravy: 399,00 Kč (není započteno v aktuální ceně)
3 sledují


Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.

Značka Velier
Stáří 3 roky
Země Jamajka
Síla 60,5 %
Velikost láhve 1,5 l
Kolek CZ

Jedná se o speciální limitovanou edici k 5.výročí Velier LMDW. Tato magnum verze 1,5l byla vytvořena pouze v 620 kusech a není možné ji už sehnat. Jde o speciální raritní kousek, který vás uchvátí svou velikostí. Jedná se o inovativní edici. Hampden 2019 HES je stáčení připomínající 5. výročí sdružení La Maison et Velier. Jamajská palírna Hampden se stala ikonickou pro svůj styl plný charakteru. Pro definování různých stylů nabízených společností Hampden se odkazuje na značky, receptury specifické pro lihovar (vyjádřené zejména v gramech esterů na hektolitr čistého alkoholu). 9. známka je HES za „Hampden Experimental Sugars“. Tato inovativní edice je skutečně vyrobena z hnědého cukru a malého množství vinázy.

Tento první test má obsah esteru 253,5 g/HLAP. Habitation Velier nám nabízí prestižní katalog rumů vybraných po celém světě z podnětu svého zakladatele Lucy Gargana. Značka se již intenzivně zajímala o Jamajku a konkrétněji o Hampden, o čemž svědčí úspěch cuvée LROK, chutného bílého rumu vyráběného v této legendární palírně na ostrově. Zde je nový opus, který potvrzuje zájem Habitation Velier o tento výjimečný terroir: HES cuvée , což je zkratka pro "Hampden Experimental Sugars". Lahodný starý rum, vyrobený z přírodního hnědého cukru s trochou přidané vinasy, který nám zde představujeme v 1,5L magnum .

Jeho koncentrace esterů, kolem 200-400 g/hLAP, je stejná jako u cuvée LROK. V tomto novém výběru od Habitation Velier najdeme charakteristické tóny Jamajky. Alkohol je dobře integrovaný a exotické ovoce nás oslní.

Zatím nikdo nepřihodil.