Produkce společnosti Maison Ferrand se mezi sběrateli těší mimořádné pozornosti, což je důsledkem dlouhodobé koncepce, kterou její zakladatel Alexandre Gabriel prosazuje již více než třicet let. Co se rumu týče, každý rok uvádí na trh několik limitovaných edic, které kombinují destiláty z různých geografických oblastí a rozdílných ročníků, nebo naopak představují rumy z jediného ročníku konkrétní země. Tato lahev je jednou z pouhých 389, které byly k zakoupení výhradně v sídle společnosti, čímž se z ní stává nejen sběratelský, ale i investiční klenot. Obsahuje směs rumů, které zrály minimálně 18 let, přičemž původní jamajské destiláty zrály nejprve 17 let v tropech a poslední rok ve Francii v sudech po koňaku. První titul The Collector má za cíl znovu oživit chuťové profily některých velmi ceněných sběratelských rumů, což dokonale sedí s celkovým konceptem. Rumy v této edici pocházejí z Long Pond Distillery, která zároveň poskytla údaje o jejich složení a charakteristikách. Destilace probíhaly v letech 1996 a 2000, přičemž část rumů byla vypálena v tradičním John Dore pot still (kotlíkovou destilací) a část v Blair column still (kontinuální destilaci). Než bylo zahájeno pálení, zkvašená melasa kvasila celých tři týdny, což je proces, který má zásadní vliv na finální kvalitu. V produkci alkoholu totiž platí, že čím déle trvá určitý výrobní krok, tím více se z něj vyvinou komplexní a zajímavé chutě. Dalšími parametry jsou obsah esterů (237 gramů) a těkavých látek (775 gramů), přičemž do destilátu nebyl přidán žádný cukr. Lahev je uložena v elegantním červeném boxu, který nese dedikaci In Honor of Steve Remsberg. (Steve Remsberg je majitelem sbírky rumů čítající přibližně 12 000 lahví a podílel se na vytvoření centra pro výzkum a ochranu autentických značek, jež bylo založeno společností Maison Ferrand v roce 2017 na zámku Château de Roissac.