Česká rumová aukce
Pokračováním potvrzujete, že jste starší 18 let
Vstoupit na web
Aukce skončila 28. 4. 2024 20:00:00

Ferrand Cognac Barge 166 Winter Bottling for La Maison du Whisky 2014 0,5l 54,1% L.E. - 10/58

4 999,00 Kč
Cena dopravy: 399,00 Kč (není započteno v aktuální ceně)
5 sleduje


Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.

Značka Plantation
Síla 54,1 %
Velikost láhve 0,5 l
Vady Bez poškození

Vítejte na palubě prvního plovoucího sklepa na světě. Tady se obvykle houpe a dozrává prvotřídní výběrový rum. Plantation Barge 166 Cognac 2014 LMDW je další unikátní edicí tohoto druhu, která byla stočena exkluzivně pro značku La Maison du Whisky v počtu pouhých 60 lahví. Nejde o první stáčení pro LMDW. Ale o vůbec první stáčení koňaku Barge, které celé zrálo kontinentálně. Sudy opět vybral master blender Alexandre Gabriel z Maison Ferrand. Tento ročník 2014, 100% Grande Champagne, poprvé zrál v dubových sudech Ferrand o objemu 350 l v House Ferrand. Druhá fáze zrání probíhala v novém francouzském dubovém sudu o objemu 30 litrů na Barge 166.

V tomhle případě jde o vzácnost tuplovanou, protože koňak zrál na Barge vůbec poprvé. Jedinečný koňak, který vznikl z vášně k dokonalosti Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty. Vždyť značka Plantation je důkazem, že je stále co objevovat a vylepšovat. Alexandre Gabriel nám to ukázal unikátní edicí Barge. Tedy soudky rumu, které v omezeném množství dozrávají na lodi. Proč by to samé ale nemohlo fungovat také s prémiovým koňakem? Jde to.

Přesvědčit se můžete s edicí Plantation Barge 166 Cognac 2014 LMDW b. 2023. Koňaky s tradicí stravou více než 380 let Za koňaky Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand.

Zatím nikdo nepřihodil.