Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.
Značka | Don Papa |
Destilérie | Don Papa |
Země | Filipíny |
Velikost láhve | 0,7 l |
Kolek | Bez kolku |
Don Papa Sevillana Batch2 : Velmi raritní plnění rumu Don Papa. Tento zraje 4-12 let nejprve v sudech po bourbonu, aby si pak ještě odpočinuly v sudech po Oloroso sherry a andaluském pomerančovém víně, Vino de Naranja. Vino de naranja, tedy pomerančové víno, je specialita ze španělské Andalusie, která se vyrábí macerováním pomerančové kůry v bílém víně. A právě pomerančové víno z andaluského hlavního města, Sevilly, dalo jméno parádní limitované edici filipínského rumu Don Papa Sevillana Cask Finish. Don Papa Gayuma: Tenhle prémiový Filipínec se má v České republice oficiálně objevit v listopadu 2022. Jenže Don Papa Gyuma ve stylové tubě proklouzl k nám do aukce. Tahle edice je pojmenovaná po lektvaru s afrodiziakálními účinky z ostrova Negros. Gayuma totiž v překladu znamená “lektvar lásky”. Rum zrál klasicky v dubových sudech. A navíc v sudech Rioja a v sudech po skotské. No, díky téhle aukci můžete vyzkoušet, co to s vámi udělá. Don Papa Gyuma je komplexní, krémový a silný s tóny rašeliny, vanilky a pomerančové kůry. Kouřový a kořeněný závěr s chutí kakaa, nádechem hřebíčku a máty má skutečně zajímavé účinky… Filipíny. Ostrovy, které prosluly nekonečnými plážemi plnými slunce, bezpočtem sopek a… famózní cukrovou třtinou. V rumech Don Papa se potkávají všechny tyhle přednosti. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi. Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa rumu, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu. Vyšší teploty při zrání zařídí intenzivnější kontakt dřeva s rumem a výsledkem je intenzivní, bohatá chuť a temná barva. V poslední fázi se pak rum filtruje přes uhlí. Každý rum Don Papa je jnak dobrý. Don Papa Gyuma je novinka, která vzdává hold rituálům praktikovaným šamany hory Kanlaon, sopky nacházející se na ostrově Negros a ostrově Siquijor. Tahle edice zrála klasicky 7 let v amerických dubových bourbonových sudech. Rum navíc odpočíval 6 měsíců v sudech Rioja a další 3 měsíce v dubových sudech po skotské whisky. Jo, tenhle vyzrálý pantáte se honosí tóny rašeliny. A vy ho můžete získat dřív než ostatní.
Zatím nikdo nepřihodil.